Akilles

 

Sisäänkirjautuminen

Akilleen Pyöräily ei hyväksy epäurheilijamaista käytöstä

 

Akilleen Pyöräilyn tiedote 13.8.2018

 

Akilleen Pyöräily ei hyväksy epäurheilijamaista käytöstä eikä fyysiseen koskemattomuuteen puuttumista

Sunnuntaina 12.8. ajetussa Porvoon Kuntoajon kärkipäässä ajettaessa tilanne kärjistyi ajon aikana seuramme ajajan ja toisen seuran ajajan välillä kärjekkääksi ja henkilökohtaisiin loukkauksiin meneväksi sanan vaihdoksi. Maaliin tulon jälkeen seuramme ajaja syyllistyi tuomittavalla tavalla toisen seuran ajajan fyysisen koskemattomuuden loukkaukseen. Akilleen Pyöräily ei hyväksy tämänkaltaista käytöstä eikä minkäänlaista väkivallan käyttöä. Sen sijaan Akilleen Pyöräily  haluaa urheilutoiminnassaan edistää hyvää kilpailuhenkeä ja kanssakilpailijoidensa kunnioittamista. Akilles pahoittelee tapahtunutta.

Ajajamme ymmärtää tekonsa moitittavuuden ja pahoittelee tekemäänsä ylilyöntiä.  Hän ottaa täyden vastuun omasta teostaan ja siihen liittyvistä mahdollisista seuraamuksista.

 

 

PORVOON AJOT 2018 KILPAILUohje

 

YLEISTÄ

Kilpailussa noudatetaan SPU:n ja UCI:n kilpailusääntöjä, sekä tieliikennelain mukaisia säädöksiä. Kilpailijoiden tulee ajaa maantien oikeanpuoleista ajokaistaa pitkin - ei vastaantulijoiden kaistalla. Tästä poikkeuksen muodostaa muulta liikenteeltä suljettu maalisuora, jossa myös vasen kaista on kilpailijoiden käytössä. Tätä sääntöä ja mainittua lainsäädäntöä on ehdottomasti noudatettava. Tämä koskee myös huoltoautoja. Jos huoltoautojen pitää ohittaa toinen kulkuneuvo, se on se tehtävä siellä missä sen voi tehdä turvallisesti ja tieliikennelain mukaisesti. Huoltoautot, jotka rikkovat kilpailuohjeita tai tieliikennelakia, poistetaan huoltoautoletkasta ilman varotuksia. Lisätietoja tarkemmat ohjeet: www.porvoonajot.fi

KILPAILUPAIKKA

Huhtinen, Porvoo 

Kilpailutoimisto: Huhtisen koulu, Huhtistentie 7, 06100 Porvoo.
Kilpailupaikan pysäköinti: Autojen paikoitus Huhtisen koulun parkkipaikalle tai sen lähialuelle.

Startti- ja maalialue on Jernbölentiellä. Miehet Elite ja Miehet 18 startti tapahtuu Porvoon vanhalta sillalta (vanha porvoontie) kunniastartilla. Vapaa vauhti alkaa Suomenyläntieltä.

PUKEUTUMIS- JA PESEYTYMISTILAT

Huhtisen koulu, Huhtistentie 7, 06100 Porvoo.

Pukeutumis- ja peseytymistilat ovat avoinna kilpailupäivänä klo 07:00 - 17:00.
Kilpailureitti sijaitsee Järnbölentiellä n. 0.5 km päässä Huhtisen koululta. 

KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSUT

Kilpailuun ilmoittaudutaan tämän linkin kautta ».
Osanottomaksu on kaikilta luokilta 45 euroa per ajaja.

RAVINTO- JA TEKNINENHUOLTO

Ravintohuolto on sallittu kahden kierroksen ajon jälkeen, mutta ei viimeisellä 3 lyhyellä kaupunkikierroksella. Huollon voi suorittaa tuomarin luvalla kilpailijoiden takana, tai huoltoautosta sen omalta paikalta. Kiinteä huolto tapahtuu Maneesinkadulla.

KILPAILUNUMEROT

Kilpailunumerot kiinnitetään näkyvästi oikeaan taskuun sekä yläselkään/olkapäähän oikealle puolelle. M-Elite ja M18 luokassa on tämän lisäksi käytössä runkonumero. Kilpailunumerot on palautettava maaliintulon jälkeen. Palauttamattomista numeroista veloitamme 50 euroa.

ENSIAPU

Kilpailun maalialueella on punaisen ristin ensiapuyksikkö. Ratavalvojilla on puhelinyhteys ensiapuhenkilökuntaan. Lähin sairaala on Porvoon sairaala (Sairaalantie 1, 06150 Porvoo) puh 116117.

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS

Huoltoautojen numerot jaetaan joukkueen johtajien kokoukseen osallistuneille (lähdöt M – ja N–eliitti sekä kilpa). Huoltoautoissa pitää olla kuljettajan lisäksi vähintään yksi huoltohenkilö, sekä toimiva radiopuhelin. Joukkue, joka ei osallistu klo 8.00 (N-Elite/N-18 ja Kat-2) ja klo 10.00 (M-Elite/M-18) kokoukseen, ei saa asettaa huoltoautoa.

PALKINTOJEN JAKO

Palkintojen jako tapahtuu maalialueen läheisyydessä välittömästi M-Elite luokan maalintulon jälkeen ja alustavien tulosten valmistuttua.

M-Elite: Kuusi (6) parasta saa palkinnon
M-18: Kolme (3) parasta saa palkinnon
Kat-2: Kolme (3) parasta saa palkinnon
N-Elite: Kolme (3) parasta saa palkinnon
N-18: Kolme (3) parasta saa palkinnon

AIKATAULU, KILPAILULUOKAT JA MATKAT

Klo 7:00Kilpailukanslia avataan

Klo 8:00Lähtökuittaukset alkavat.

Klo 8:00Joukkueenjohtajien palaveri Huhtisen koululla (N-Elite / N-18 sekä Kat-2)

Klo 8:30Huoltoautot ryhmittyvät.

Klo 9:00Kat-2 88 km (4 kierrosta) starttaa

Klo 9:02N-elite / N-18 88 km (4 kierrosta) starttaa

Klo 10:00Joukkueenjohtajien palaveri Huhtisen koululla (Miehet Elite / M-18)

Klo 11:15RYHMITTYMINEN Vanhalle helsingintielle, josta joukkueet kutsutaan lähtöviivalle ja autot odottavat

Klo 11.30M Elite ja M-18 154km (6x 21 km isoa kierrosta+ 4x 7 km pientä) starttaa

Klo 15:30PALKINTOJENJAKO M-Eliten maalintulon jälkeen

Klo 17:00Kilpailukanslia ja peseytymistilat suljetaan.

KILPAILUORGANISAATIO

Kilpailun järjestäjä: Porvoon Akilles
Ylituomari: Jouni Luukkanen
Kilpailun johtaja: Mathias Hannus

TULOKSET

Tulokset ovat nähtävissä heti kilpailun jälkeen kilpailutoimiston ilmoitustaululla ja Pyöräilyn tulospalvelu Kari Mäkisestä http://www.tulospalvelu.profiili.fi/pyöräilytuloksetresults/tulokset2018/

LISÄTIETOJA

Porvoon Akilles
Mathias Hannus 050 376 0564, mathias.hannus@gmail.com, www.porvoonajot.fi

Ole Wackströmin muistoajo 2018 kilpailuohje 

 

Ole Wackström oli Porvoon Akilleen mestaripyöräilijä ja menestyksellinen pyöräilyvalmentaja, joka osallistui urallaan neljiin olympialaisiin ajajana ja valmentajana. Hän valmensi sellaisia pyöräilyn suuruuksia kuin Harry Hannus, poikiaan Patrick ja Sixten Wackströmiä, Marek Salermoa ja Kjell Carlströmiä. Muistoajolla haluamme kunnioittaa suuren pyöräilijän ja aina nuorille ajajille aikaansa ja osaamistaan jakaneen Ole Wackströmin muistoa. Lisätietoja tarkemmat ohjeet: www.porvoonajot.fi

 

 

YLEISTÄ

Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SPU:n maantiepyöräilysääntöjä sekä nuorten neljän päivänajon sääntöjä.
Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Tapahtuman järjestäjällä on vastuuvakuutus.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Porvoon Akilles

KILPAILUPAIKKA

Huhtinen, Porvoo 

Kilpailutoimisto: Huhtisen koulu, Huhtisentie 7, 06100 Porvoo.
Kilpailupaikan pysäköinti: Autojen paikoitus koulun parkkipaikalle tai sen lähialuelle.

PUKEUTUMIS- JA PESEYTYMISTILAT

Huhtisen koulu, Huhtisentie 7, 06100 Porvoo.
Pukeutumis- ja peseytymistilat ovat avoinna kilpailupäivänä klo 13:00 - 20:00. Kilpailureitti sijaitsee Järnbölentiellä n. 0.5 km päässä koululta. 

KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSUT

M/N-10 – M/N16 Sarjojen Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Korson Kaiun Holvi – järjestelmän kautta. Järjestelmän kautta on mahdollista ilmoittautua kokonaiskisaan tai yksittäiselle etapille. Etappikilpailun osallistumismaksu on 60 EUR ja yksittäisen etapin osallistumismaksu 20 EUR. Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain järjestelmän kautta. Ilmoittautuminen täytyy olla suoritettuna viikkoa ennen kilpailun alkua.

Muihin luokkiin ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta » 

AIKATAULU, KILPAILULUOKAT JA MATKAT

14:00 - 14:45Reittiin tutustuminen

15:00Naiset, N185 kierrosta, 45min

16:00Elite, M189 kierrosta: 1 tunti

17:15Kat25 kierrosta

17:17Kat3, M165 kierrosta

18:15M14, N164 kierrosta

18:16M12, N143 kierrosta

18:17M10, N12, N102 kierrosta

Lähtöjä ja luokkia voidaan tarvittaessa yhdistää.

KILPAILUNUMEROT

Kultaisen kammen etappikilpailuun osallistuvat käyttävät samaa kilpailunumeroa läpi kilpailuviikonlopun. Yksittäisiin etappeihin osallistuvat kilpailijat hakevat kilpailunumeronsa ko. osakilpailun järjestävän kilpailutoimistosta ennen osakilpailuaan. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa.
Muissa luokissa kilpailunumerot on palautettava maaliintulon jälkeen. Palauttamattomista numeroista veloitamme 50 euroa.
Kilpailunumero kiinnitetään oikeaan lonkaan ja oikeaan kylkeen siten, että se on helposti luettavissa. 

KILPAILUREITTI JA REITTIIN TUTUSTUMINEN

Kilpailureittiin tutustuminen kilpailupäivänä klo 14:00-14:45.
Kilpailureitti on kokonaisuudessaan kestopäällystetty.

Reitin pituus n. 5.2 km ja se kierretään 1-5 kertaa myötäpäivään. 

Kilpailureitiltä on ainoastaan lähtö- ja maalialue suljettu muulta liikenteeltä, muilta osin kilpailijoiden on huomioitava muu liikenne. Reitillä on liikenteenohjaajat. Kilpailijoiden edessä ajaa etuauto varustettuna pyöräilykilpailusta varoittavin vilkkuvin valoin.


 

LÄHTÖ, MAALI JA VÄLITYSTEN TARKISTAMINEN

Lähtö- ja maalipaikka sijaitsee Jernbölentiellä, Tapani Löfvinginkadun risteyksen kohdalla. Lähtöpaikalla on oltava 15 minuuttia ennen luokkansa merkittyä lähtöaikaa, lähtöpaikalla tarkistetaan pyörien välitykset. Lähtöalueelle ryhmitytään luokittain ja lähtö tapahtuu ns. yhteislähtönä.
Kilpailu ajetaan linja-ajona, luokan voittajan tullessa maaliin kaikki muutkin saman luokan kilpailijat tulevat maaliin riippumatta ajettujen kierrosten määrästä.
Kilpailun keskeyttäminen on ilmoitettava ratavalvojalle tai ylituomarille.

RAVINTO- JA TEKNINENHUOLTO

Ravintohuolto ei ole sallittua. Tekninen huolto on sallittu kilpailun aikana vain merkityllä huoltoalueella, huoltoalue sijaitsee heti lähtöpaikan jälkeisellä osuudella. Välinerikon sattuessa neutraalikierrosta ei sallita.

ENSIAPU

Kilpailun maalialueella on ensiaputaitoinen henkilö. Ratavalvojilla on puhelinyhteys ensiapuhenkilökuntaan. Lähin sairaala on Porvoon sairaala (Sairaalantie 1, 06150 Porvoo) puh 116117.

PALKINTOJEN JAKO

Palkintojen jako tapahtuu kilpailutoimiston läheisyydessä välittömästi tulosten valmistuttua.
Sarjojen kolme ensimmäistä palkitaan.

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS

Järjestetään Huhtisen koululla klo 14:00, mikäli ylituomari näkee sen tarpeelliseksi. 

KILPAILUORGANISAATIO

Kilpailun järjestäjä: Porvoon Akilles
Ylituomari: Jouni Luukkanen
Kilpailun johtaja: Mathias Hannus

TULOKSET

Tulokset ovat nähtävissä heti kilpailun jälkeen kilpailutoimiston ilmoitustaululla ja Pyöräilyn tulospalvelu Kari Mäkisestä, http://www.tulospalvelu.profiili.fi/pyöräilytuloksetresults/tulokset2018/

LISÄTIETOJA JA TARKEMMAT OHJEET  www.porvoonajot.fi

Porvoon Akilles
Mathias Hannus 050 376 0564, mathias.hannus@gmail.com, www.porvoonajot.fi

PORVOON KUNTOAJOT 2018

Rankka mutta kaunis itäuusimaalainen kilpailureitti kutsuu. Ajajilta suurta kiitosta saaneissa Porvoon Kuntoajoissa on kaksi eri matkaa. Kaikkien sarjojen lähtö toteutetaan yhteislähtönä. Tunnelmaa on suurten ajojen tyyliin lähdöstä maaliin asti. Lisätietoja tarkemmat ohjeet: www.porvoonajot.fi

 

Tervetuloa polkemaan idyllinen kuntoajo Itä-Uudenmaan kauniisiin jokilaaksoihin ja kumpuileviin maalaismaisemiin sunnuntaina 12.8.2018 Ajajilta suurta kiitosta saaneissa Porvoon Kuntoajoissa on kaksi eri matkaa:
Pidempi reitti on 110 kilometriä ja luonteeltaan mäkinen ja vaativa.
Lyhyempi on 55 kilometriä ja reittinä helpompi ja sopii kaikille kuntoilijoille.
Kaikkien sarjojen lähdöt toteutetaan yhteislähtöinä, joten tunnelmaa on suurten ajojen tyyliin lähdöstä maaliin asti.

Varaa paikkasi ajoissa, sillä vain 400 ensimmäistä lunastaa paikkansa.
Startti ja maali on Porvoon Amistolla, Perämiehentie 6, 06100 Porvoo.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta »

Maksutapana nyt myös liikunta- ja kulttuurisetelit. Lähtöpaikalla maksuna käy ainoastaan käteinen.

HINNAT

Ilmoittaudu ajoissa ja hyödynnä early-bird etusi!

MatkaEnnen 21.5.2018Ennen 6.8.2018Alkaen 6.8.2018Käteinen lähtöpaikalla

110 km50 €60 €70 €70 € (tasaraha)

55 km40 €50 €60 €60 € (tasaraha)

SAAPUMINEN, PYSÄKÖINTI

Lähtö- ja maalialue on Porvoon Amiston edustalla, Perämiehentie 6, 06100 Porvoo.
Alueella on laaja ilmainen pysäköintialue.
Kilpailutoimisto on Amiston pääoven edessä ulkona. Kilpailutoimisto on avoinna klo 8.30 alkaen.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Porvoon Akilles

REITIT

Kilpailureitit kulkevat kauniissa ja mäkisessä itäuusimaalaisessa jokilaaksoissa ja maalaismaisemassa. Pidempi 110 kilometrin reitti on luonteeltaan mäkinen ja vaativampi. Lyhyempi 55 kilometrin matka on reittinä helpompi ja sopii kaikille kuntoilijoille.
Katso reitti »

LYHYT KIERROS

Lyhyempi on 55 kilometriä ja reittinä helpompi ja sopii kaikille kuntoilijoille.
Katso reitti www.porvoonajot.fi

LÄHTÖ JA MATKAT

Lähtö klo 10.00 -pääsarja 110 km
Lähtö klo 10.10 -kuntosarja 55 km

Lähtö tapahtuu ohjatusti ajamalla etuauton takana (noin 20 km/h) ja vapaa vauhti alkaa noin 2 km:n ajon jälkeen Saksalantiellä. 

Pääsarjassa on neljä Akilles Road Academyn vetämää ohjattua nopeusryhmää 26, 28, 30 ja 32 km/h. Ryhmien kokoontumispaikat on merkitty lähtöalueelle.

NUMEROIDEN JA AJANOTTOSIRU-TUNNISTEIDEN JAKO

Numeron ja pyörään kiinnitettävän ajanottosirun saa kilpailutoimistosta. Numero kiinnitetään oikeaan kylkeen ja alaselkään hakaneuloilla ja ajanottosiru kiinnitetään ohjainkannattimeen järjestäjän antamalla nippusiteellä. Numerot ja ajanottosiru tulee palauttaa ajon jälkeen kuntoajotoimistoon toimistoon. Palautettuja numerolappuja ja sirua vastaan saa Kuntoajo-mitalin. Palauttamattomasta numerosta ja ajanottosirusta veloitetaan osallistujaa jälkikäteen 50 eurolla. 

AJON AIKANA MUUN LIIKENTEEN HUOMOIMINEN

Osallistujien tulee noudattaa tieliikennelain ja -asetuksen mukaisia säädöksiä. Reittiä ei ole suljettu muulta liikenteeltä. Vilkkaimmissa risteyksissä on risteysvalvoja, ja reitti on merkattu kääntymisnuolilla. Osallistujien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta risteyksissä.

AJANOTTO

Ajanotto on kaikille pää- ja kuntosarjaan osallistuville.

PALKINNOT

Maalintulon jälkeen jokainen osallistuja saa mitalin. Mitali luovutetaan osallistujalle, kun kilpailunumerot ja ajanottosiru on palautettu.
Pääsarjan paras mies ja nainen palkitaan 100 €:n rahapalkinnolla ja kuntosarjan paras mies ja nainen palkitaan 50 €:n rahapalkinnolla. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan monia pyöräilyaiheisia palkintoja sekä pääpalkintona 300 €:n lahjakortti Porvoon Pyöräkeskukseen.

HUOLTO JA PESEYTYMINEN

Pääsarjan reitin varrella on 2 huoltopistettä ja kuntosarjan reitillä 1 huoltopiste. Huoltopisteillä tarjoillaan vettä, urheilujuomaa, banaania, rusinoita, suolakurkkua. Kaikille osallistujille on ajon jälkeen mahdollisuus peseytymiseen. Ajon jälkeen tarjotaan maittava Willitomaatti Cateringin valmistama kotiruoka-ateria Amiston ruokasalissa. 

ENSIAPU

Maalialueella on ensiapupiste. 

MUUTA HUOMIOITAVAA

Pääsarjassa suositellaan käytettäväksi maantiepyörää, kuntosarjassa kalusto on vapaa. Pyöräilykypärä on pakollinen. Järjestäjä ei vakuuta ajajia erikseen. Aika-ajotangot ovat kielletty.
Kuntoajoreitin varrella on roskaaminen kielletty. Huoltopisteiden yhteydessä on merkitty roskaamisalue. Osallistuja, joka roskaa, HYLÄTÄÄN.
Mahdollisen rengasrikon varalta osallistujan on hyvä varata matkaan vararengas ja pumppu.

LISÄTIETOJA

Kuntoajonjohtaja Mathias Hannus p. 050 376 0564
Ratamestarit Kimmo Karhu p. 0400 377 991 / Patrik Hänninen p. 040 354 2343
Kisakanslia Terhi Järvikari p. 040 521 0631
Tapahtuman kuuluttaja Markus Turunen p. 045 876 6266
Liikenteen ohjaus Juha Henttala, p. 050 556 4036

________________________________________________________________________________________

2016
 
Akilles viikkotempojen 1.jakso alkaa 4.5. Klo 18.30 Kiialassa. 
 
1.Tempojakso  pidetään keskiviikkoisin 4.5-15.6. Klo 18.30
 paussi
2.Tempojakso pidetään keskiviikkoisin 13.7.-31.8. Klo 18.30.
 
 Seurailkaa Akilles cycling FB sivuja sekä Akilleksen nettisivuja, jonne yritämme päivittää tietoja.
 
Kaikki innolla mukaan. TERVETULOA
________________________________________________________________________________________
 

Porvoo Bianchi cup  MTB

Joonaanmäellä

(katso maastosivuilta lisä infoa)

 

 

Ajankohtaista rss

Ole Wackström - Akilleen ja Suomen pyöräilyn legenda

Keskiviikkona 8.4. 82-vuotias Akilleen legenda Ole Wackström menehtyi lyhyen sairastamisen jälkeen. Ole Wackström oli ja eli läpi elämänsä rakkaan lajinsa maantie- ja ratapyöräilyn parissa. Hän tapasi useita kertoja viikossa ajaa vakiolenkkiään Renumin, J Lue lisää »


Fillarikoulu

Akilles ja S-Market käynnistävät Fillarikoulun lapsille 4.5. 2015 klo 17.30 alkaen Lue lisää »


Akilleen Pyöräilyn vuosi 2014 –paluu Suomen pyöräilyn huipulle

Kun mielenkiintoinen pyöräilyvuosi on tullut päätökseen, on aika luoda lyhyt katsaus kuluneeseen vuoteen ja kääntää katseet seuraavan vuoden harjoitteluun ja huhtikuussa alkavaan uuteen kisakauteen. Samalla Akilleksen Pyöräily haluaa lämpimästi kiittää tu Lue lisää »

Akilles järjestää Porvoon Kuntoajot 9.8.2015

Startti tapahtuu Klo 10.00. Ajajilta suurta kiitosta saaneissa Porvoon Kuntoajoissa on kaksi eri matkaa: Pidempi reitti on 110 kilometriä ja luonteeltaan mäkinen ja vaativa. Lyhyempi on 55 kilometriä ja reittinä helpompi ja sopii kaikille kuntoilijoille Lue lisää »

Lisää kirjoituksia »

 

 

 

Akilles Cycling Twitter